Thursday, November 7, 2013

..::aku dan diriku::..

tiada manusia yang dilahirkan sempurna. walau sehebat mana pun ciptaan-Nya, pasti akan ada sedikit kekurangan dan kelemahan. dan sebagai makhluk biasa yang lahir dengan pelbagai kekurangan, aku perlu akui satu kelemahanku yang nyata, aku tidak pandai berbicara. meluahkan rasa dengan kata-kata adalah sesuatu yang sukar untuk ku lakukan. acapkali kataku disalah erti oleh teman mahupun insan yang kusayang. makanya, aku lebih suka untuk berdiam diri. di mata teman, aku seorang periang, mengisi setiap ruang dengan jenaka. aku lantang berbicara, soal negara, politik, ekonomi, sejarah purba kala. namun mereka masih belum mengenaliku jika belum tau bahawa dalam diri ini ada seorang insan yang pemalu. tidak bijak melafazkan rasa. aku hebat membuatkan yang lain ketawa, namun terlalu benak untuk mezahirkan rasa cinta. biarku pendam semua. biar tiada siapa yang tahu, bahawa ada sekeping hati yang halus, menyimpan rasa cinta. biarlah aku terus berduka, biarlah hati ini terluka, biarlah aku menderita. asalkan engkau bahagia. aku akan terus di sini. menanti hari yang tak pasti. entah sampai bila. namun aku akan terus di sini. menanti. tak akan pernah jemu. kau hanya akan mengerti, jika melihat aku dengan mata hati. 

mohon permisi.

Wednesday, October 30, 2013

ke mana?! ... kelantan

Plan punya plan.. mula-mula nak ke NZ, pastu tukar ke Istanbul, pastu ke Taiwan. Last-last disebabkan kengkangan masa, kami mengambil keputusan untuk ke Kelantan Darul Naim. Percutian selama 3 hari 2 malam, macam biasa.. relax yet full with excitement!

Pre-holiday
1. Tiket MAS telah dibeli secara online oleh Yatz (walaupun dia sendiri x dapat join)
2. Hotel and trasnport kat sana dah dibook oleh Syifz.

The Day Before ... (13 Sept)
Aku dari Melaka terus ke Seremban tidur rumah Ija (yang comel).
Syifz akan ke Bangi..tido rumah A'A. Tp as usual, A'a MIA. Sib baik ada Sai.

Day 1 (14 Sept)
Sebelum subuh kami dah bersiap. Dan sekali lagi A'a x dapat dihubungi. Tp akhirnya diberjaya dijumpai dan sempat naik flight bersama kami... Yeay.. klate here we come!

yeayyyy
me/mizah/a'a (akhirnya dia sempat sampai)



mama sai, me & sai (memang x tido sepanjang penerbangan)

Sampai2 je terus amik keta (Serena) sebelum memandu laju ke Kedai Pokcik Milo Tonggeng untuk bersarapan. Ada mcm2 jenis makanan...!
pilot and co-pilot




pelbagai juadah
in the making..
tadaaaaa....

mam....


Then teruskan perjalanan.. la, kocik je Kota Bharu ni rupanya. Pusing2 tang tu gak. hehehe.. Kerana perut masih kenyang, kami pun lepak je la melawat Muzium sekitar KB sebelum benti solat di Masjid Negeri.








Makan tengahari - Kedai Nasi Ulam Cikgu... (ayam goreng yang sodap). Harga berpatutan. Tp yang malangnya sebab kami sampai dah hampir jam 2, banyak lauk dah xde (or tak di topup). Xpe lah...





Pas makan... dah penat. Ngantuk. Just round kejap kat area pusat kraf sebelah kedai makan tu. Seterusnya kami meneruskan destinasi ke resort yang telah ditempah.. Tok Aman Bali Resort. Perjalanan mengambil masa hampir satu jam ke destinasi. Alhamdulillah, keadaan resort adalah amat memuaskan. Kami tak buang masa terus melepaskan lelah sebelum turun ke pool untuk bermain2 air. Hehehe.

(koleksi gambar hotel yang cantik)









(bermain air)

tapak sulaiman.. hehehe



Pas maghrib.. lewat sikit baru keluar sebab hujan lebat sangat. Kami keluar ke pekan tok aman untuk mencari juadah makan malam. Yummy. semua sedap. Kecuali ....maggie ketam!! KECEWA!





Day 2 (15 Sept)
Lepas breakfast, kami terus je ke Kuala Besut (perjalanan dalam 15min je) untuk aktiviti seterusnya. Ke pulau kita yop.. Amik day trip dengan Setia Travel & Tour. Memang menarik. Harganya RM120 seorang. Servis yang disediakan pun terbaik kalau nk compare dengan pengalaman yang pernah dilalui sebelum ini. Happy!!!

Tp ada seorang member yang fobia gile dengan air dan ikan.. makanya, menjerit lah sepanjang hari.. hahaha.. Tapi memang best. Dapat tengok penyu, sting ray, dan pelbagai spesis hidupan laut yang lain. Shark je xde hari tu.







Malam tu, kami meneruskan langkah ke KB utk ke Wakaf Che Yeh. Macam Uptown + Pasar Satok je keadaannya. Xde yang menarik hati. Belilah buah-buah sikit. Hehehe.

shopping






Tragedi masa nak balik tu.. terlanggar kucing (my 1st experience hokay) sampai demam esoknya. Badi kucing kot!

Day 3 (16 Sept)
Pagi ni memang x larat nak bangun. Mahupun nak g breakfast! Member2 ajak daki menara pun x larat. Tido je. Huhuhu. Dalam kul 11 kami check out utk ke KB. Nak shopping kat pasar Siti Khadijah katanya... Batik cantik2. Tp percutian bajet. Kena la bajet gak nak bershopping.









Untuk tidak mengecewakan ahli rombongan, singgah la gak ke Pantai Cahaya Bulan (PCB) untuk sesi minum petang dan bergambar-gambar kenangan..






Oklah.... percutian yang biasa tapi seronok sebab ditemani oleh kawan2 yang best... Bye-bye Kelantan.. Sehingga berjumpa lagi!