Saturday, December 1, 2012

kota kinabalu

trip to kota kinabalu and papar sabah..negeri terakhir dalam malaysia.melengkapkn perjalanan ku ke seluruh pelusuk tanah air..kebetulan ada kenduri kawen our fren di papar jd amik kesempatan menyelam sambil minum air.(ke minum air smbil mnyelam).
2nd day-menikmati keindahan 3 pulau di kk.mmg cantik.jernih je.tp since masa & ongkos yg terhad x dpt la nk round semua pulau dan buat mcm2 aktiviti..balik je terus round pasar filipina.shopping mutiara.tshirt before makan besar...sedap.ikan sotong.udang.umai.rumpai laut..perjalanan kami dari KL pada hr khamis mlm..terus ke KK.sampai saje kami menginap di promanade,apartment 2 bilik lengkap dgn kelengkapan asas..trus plan utk perjalanan esok ke kaki gunung kinabalu..
agak terkejut pagi tu..bgn2 je dah terang benderang.terus kejutkan syifaak.walhal belum pun jam 7 pg.lupa..kat sabah ni cepat siang.hahaha.perjalanan kami pg tu btl2 mencabar.berbukit2 dan berliku.dgn lori berderet..tp puas hati bila smpai di kaki gunung kinabalu.sygnya kabus dan awan menyelubungi puncak gunung.tp..ia benar2 buat rasa semangat nk sampai ke sana.
next..terus ke papar.dan menikmati makanan enak kenduri kawen org sabah..nice sgt pengantin (hana&iskandar).glamer gitu..sygnya hujan spjg hari buatkn tanah lecak..mmg x vogue la kami semua.baju cntk tp berselipar je.hahaha.
before balik semula ke kl..sempat singgah lagi ke pasar filipina.rezeki kami.kali ini ada baby lobster..skali lagi menikmati makanan laut.best.memang terbaik.
ok sabah...kami akan datang semula.