Friday, November 30, 2012

happy birthday ferriZ

hehehe..sy sudah 2 tahun ini hari..

..kelas membuat blog..

hallo.. hari ni aktiviti HELWA - cara membuat blog. disampaikan oleh one of our sisters Nor Azlina Chan a.k.a chan2..layan je la.kehkehkeh.excited plak member-member ni nak blajar memblogging.kuikuikui.sronok plak tgk member-member ni.
kena start balik buat blog ni. boleh mengisi masa lapang dan terluang.ceh..ada masa ker?!
masa mmg takkan cukup. 24 hours a day dah cukup Allah bagi kat kita. so, nak x nk kena la guna masa yang ada dengan optima. hehehe. cliche gila ayat. ada gaya mcm ustazah x? huahuahua.. berhijrah ke arah yang lebih baik..chaiyok!!
apalagi mau cerita ini hari?! well, it has been nearly 2 months menjalani kursus dpa ni. yang peliknya dalam masa 2 bulan ni, kita dah boleh mula mengenali orang-orang di sekeliling kita. yang baik hati, suka menolong, suka amik kesempatan, suka tikam belakang, dan yang paling tak best...yang tut"tut"tut".. (laman diklasifikasikan sebagai 'U'..xle nak mengeluarkan kata-kata yang tidak sepatutnya). anyhow, papepun citenya, yang penting kita kena ikhlas. kena baik hati baru akan terpancar kejujuran di wajah. insyaallah, kawan-kawan akan datang menghampiri tanpa perlu kita sibuk nk mengendeng. weehuu!!!

Thursday, November 29, 2012

..wee..huu??

its been a while..akn terus berusaha.bukan senang,tp x susah.tak perlu menyeksa diri.ada hikmah setiap satu yg terjadi.terus tersenyum.

Monday, November 19, 2012

"DPA"

1 oct 2012-12 apr 2013
selamat datang ke satu lagi fasa dlm perkhidmatan tadbir dan diplomatik (ptd)..
fasa yg mmg dinanti2kn oleh most of us yg berjiwa kental..

alamak

lama x ngarot2..
br dpt maklumat..my nephew and niece (ain and haiqal) dh pandai bukak my blog. so to ain and haiqal,if you read this..please be noted that acu miss both of you..take care and see you next year