Wednesday, December 1, 2010

..::serabai barai::..

dah lama weih aku tgh meng'update' mende nie.
dah ujg2 tahun, kerja menimbun.
dengan kursus almost every week.
kes-kes yang semakin banyak/bertambah.
naik poning aku dibuatnya.
mmg dah tak terurus je rasanya.
dah tak sempat nak jog petg2.
pagi plak dah tak kuasa nk bgn awal2 utk jog.
nk g swimming pun asyik hujan je ptg2.
akhirnya terkandas la kat opis sampai senja.
rambut pun mcm dah tak terurus.
berat badan pun dah sempat nak monitor.
setakat weight lifting je la hari2 kalo sempat pun.
kalo tgk bilik opis aku pn dah berselerak je fail-fail atas meja.
makin serabai dan serabut bila bahan/dokumen yg aku nk ulas pakai bahasa yg aku sendiri payah nk paham.
kenapalah dorang suka pakai bahasa yg complicated.
payah aku nk ulas blk utk buat repot.
tu belum lg nk baca short form zaman skg ni yg tah pape je bunyinyer.
kat umah plak, tak ingat dah bila last aku mop lantai.
stakat sapu jek.
toilet sempat la berus/sental time mandi.
takpe la.
kerja.
tak baik bersungut.
kerja dengan ikhlas, baru dapat gaji yg berkat.
insyaallah!

Tuesday, November 16, 2010

..cubaan suara, 1, 2, 3..

esok hari raya aidil adha!kepada semua, selamat hari raya qurban!
moga pengorbanan kita akan dibalas dengan sesuatu yang lebih baik dari Allah..

LOVE

Monday, November 8, 2010

foxxy 'RUN'

to share with u guys/ladies

..sekarang nie, aku dgn bestest friend sedang mulakan aktiviti baru. ktrg dah start berjinak2 dengan larian marathon, night walk, charity walk. disamping dapat gather pada hujung2 minggu, dapat gak la sihatkan badan. yang ni the latest, yg ktrg serta last Sunday. thank you Petronas. ktrg daftar bawah nama Petronas Team. hehehe.



sebelum lari..





regangan..  hehehe

 sarapan .. banana

a'a fiza syifz

semasa larian ..

syif & naz

the foxxies ..

selepas larian..

berjaya menamatkan larian 



beratur utk MILO .. a'a, syifz, naz & fiza



'ME'

makan time .. BRUNCH @ cilipadi (thankz a'a for the treats..)















SKMI Siri 8 Lantikan 1/2010

seminggu aku tak masuk office gara-gara mengikuti Seminar Kecemerlangan Modal Insan (SKMI) yang diadakan di INTURA, Sg Petani dari 25-28 Oktober 2010. SKMI merupakan salah satu program yang telah diatur oleh pihak JPA sepanjang tempoh sebelum kami dipanggil untuk DPA.
Daripada hampir 500 orang batch 1/2010, hanya 149 yang dipanggil untuk sertai SKMI kumpulan ini, SKMI Siri 8 Lantikan 1/2010. Aku dengan budak2 satu khemah masa kursus asas dulu travel sama2 dari KL. Aku, choochoo and mai. Giler punya budget masa, takut sampai lambat kat Intura. Kul 9 kitorang dah gerak dari cheras. Alhamdulillah, perjalanan lancar dan dalam masa 5jam dah sampai ke SP. dekat kul 1.30 ktrg sampai ke Intura berpandukan Nokia Ovi Map + Garmin. (melambung la bil telepon aku bulan nieh). Member2 dari KPM yang lain (sha/vina) sampai lewat and terpaksa la tido kat Seri Malaysia malam tue. Si choochoo plak beria2 cari makanan yang best kat SP. Melalui temannya a.k.a boiprennya, ktrg pusing2 cari laksa depan Econsave. hampeh, org tue niaga la hari nie. so, ktrg just ke The Store SP cari makan dan pekena lunch kat kedai Thailand tue. yummy! sedap..







Then, kami terus balik bilik kat INTURA (aku share ngan mai) dan melelapkan mata sebelum malam tue member lain ajak lepak kedai mamak. layan je la. kang dikatakan tak 'mingle'.


Hari pertama, pendaftaran lebih kurang kul 8.30 pagi dan bertemu la mmber2 KPM dan yang dari kursus induksi dulu. SKMI kali ni mmg berkaitan dengan ceramah dan forum. Kebanyakkannya aku rumuskan berkisar pada Integriti. 


Pagi dan petang as usual ada senaman. Selamat bertemu kembali PT10. 1,2,3 - 1. 1,2,3, - 2.. 
Malam terakhir, ktrg diberi tugasan buat persembahan. Tema semua terpulang pada kami. Selepas diskusi yang bernas, kami mengadakan Malam Muzikarama. Aku, Vina, Sha dan Najwa (geng dari KPM) join group Tari1Malaysia. hahaha. Blasah je la, kn? Dan kitrng persembahkan tari Cina. Member2 lain buat tari Melayu dan akhir sekali kitorang keluar beramai2 buat tarian Bollywood. Memang lawak bila ramai yang join group menari nie terutama yang lelaki, keras gile tapi still bagi 150%.
Malam tersebut, ada pelbagai persembahan yang dimulakan dengan montaj yang sgt kreatif , Tarian Arabian, Dikir Timur Barat (mesti korang tak pernah tgkkan? dikir barat gabung bahasa  kelate n negori), ada lakonan, persembahan akustik dan lagu Song Long, Farewell. Secara keseluruhannya mmg aku tak sangka dengan kebolehan kami semua. Latihan tak sampai sehari pun. Tu belum lagi dengan hiasan dewan, montaj. Semua mmg bagi all out. Even ada yang baru kenal masa kat sini, tapi dah boleh cooperate. Even ada yang agak bossy, namun keseluruhannya semua boleh give and take. Tak lupa gak buat MC malam tue, Mega n Yuda yang betul2 berjaya menghidupkan majlis. TABIK spring!!



Lepas dah enjoy2 tue, on the last day, ktrg ada peksa. 2 paper lagi tue. 1. Pelan Integriti Nasional 2. Kewarganegaraan. Seriusly, mmg susah. Jenuh gak la memerah otak nak jawab. Aku paling tak le lupa satu scene masa peksa tue. Org JPA yang jaga peksa, Puan Shamzarina buat pegumuman suroh "tulis no. badan pada bahagian atas, sebelah kanan kertas jawapan". yg lawaknya, ada 4 5 org yang duduk barisan depan ktrg bukak tag yg dorang pakai n letak atas meja. ktrg yg duduk sebaris, semuanya confuse. Rasa mcm ktrg plak yang buat salah. lawak betul..

Habis tue, ktrg gerak balik KL.opss, sempat gak g cari laksa Econsave. Boleh la tahan. hehehe.
Balik KL, singgah beli buah jambu kat tapah..





Kesimpulannya :
1) kawan2 semua best.
2) seminar pun banyak gak input terutama bab kewangan dan perolehan
3) aktiviti fizikal tak begitu ditekankan
4) soalan periksa susah
5) makanan marvellous - udang besau, ketam.
6) ramai antara kami yang kreatif dan berjiwa seni (hahaha)

Wednesday, September 8, 2010

..raya datang menjelma..SYAWAL 1431H..

salam lebaran..insyaallah lagi 2 hari kita semua akan menyambut kemenangan setelah sebulan berpuasa..moga tahun hadapan kita masih diberi peluang dan ruang untuk menemui RAMADHAN!
dikesempatan ini, aku nak pohon seribu kemaafan kepada semua kiranya ada kesalahan dan kesilapan yang telah aku buat kat korang!love you all.
nak ucapan jua SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat famili,kawan2,moq,adik,bekas ank2 murid,cikgu2,lecturer dan semuanya lah, tak kira dimana anda berada!
salam sayang...

Tuesday, August 31, 2010

..merdeka..

MERDEKA!!selamat menyambut ulangtahun kemerdekaan ke 53 buat negara MALAYSIA tercinta.moga kita akan terus dilimpahkan kurniaan dari ALLAH untuk terus mengecapi kehidupan harmoni dan aman sejahtera.dan semoga warga malaysia akan terus menghargai kemerdekaan ini,amin!!

Friday, August 27, 2010

..buhsan...

warkh..hari ni aku bosan giler2 tahap cipan.serius punya tahap bosan.keje bukan takde.tapi bila xde mari,payah la nk menggerakkan otak nie.actually,dari semalam aku dah rasa 'sanggap'.layan FB pun cam xde mud je.xde yg menarik hati.kenapa ek tiba2 aku rasa bosan camni?tension tul la.nak buat keje pun xde mud.harap2 akan kembali happy petang nanti.hem.agaknye sebab letih menunggu dan mengharap kot.bila terlalu mengharap dan harapan tue tak kesampaian jadi camni la!nak buat pape pun cam malas je.rasa mcm nk tidur je sepanjang hari bgn just utk solat dah buka pose nanti!tp nk buat camne, hari ni keje.sib baik bos dah approve cuti aku utk hari isnin nanti.so,aku akan bercuti dan bersuka ria selama 4 hari!sabtu,ahad,isnin dan selasa.dan harap sgt dalam masa 4hari tu nanti akan ada perkara yg menggembirakan berlaku!wee..yea..sabtu mlm nanti ada gathering berbuka pose ngan ex-skoolmate!mesti banyak giler ketawanya.hahaha.tp,even ketawa giler2 pun,takkan dapat buat aku senyum lebar (*______________*) kalo benda yang aku harap dan tunggu tak berlaku.takpe.terus tunggu dan terus mengharap.pasti satu hari nanti akan ada sinarnya.cheh!apa sebenarnya yang aku tunggu ek?hem.org2 tertentu tahu kot.cepat la.boring la nak tunggu lama2 camni!seriously,mmg sasau dibuatnye nieh!! ~dr~

Thursday, August 26, 2010

..kekasih gelapku..

~kekasih gelapku~
ku mencintaimu lebih dari apapun
meskipun tiada satu orang pun yang tahu
ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
yg kucari selama ini dalam hidupku
dan hanya padamu ku berikan sisa cintaku 
yg panjang dalam hidupku
ku mencintaimu lebih dari apapun
meskipun tiada satu orgpun yg tahu
ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku.
ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
mencintaimu lebih dari apa pun 
meskipun tiada satu orang pun yang tahu
ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku

..biar tiada siapa yang tahu,tapi aku tahu aku cintakanmu...!sepenuh hati, selamanya...

..11..

gambar this picture was taken few months back (why am i look so chubby in this pic?grrrr...).me and "11"..there is a story behind it..jengjengjeng..

it is because, i've admiring this special creature since the first time i saw him playing on the field. he is not gorgeous or handsome as david beckham. or with great skill like ronaldo.but still i love the way he moves. and he can run..yes, he can run damn fast!!

because of him. i love '11' 

he is really a masterpiece...a legend and will always be my best player ever..